Wonderbar

En hast i stallet paminner mig om Niklas. Han foljer mig var jag an gar, han klanger pa mig (inte pa samma satt saklart eftersom jag da vore en dod Martina) och han pussas konstant hela tiden.
Ganska bra eftersom man saknar pojkvannen mindre.

Sen ar jag ledsen alla norrlanningar men ni ar betraktade som konstiga. Jag och chefen hade ett samtal om dialekter och efter ett tag lod konversationen sahar:
Chefen: "So everyone upp in the north are odd?"
Jag: "Why would you say that?"
Chefen: "Well because you are odd that's for sure."
Haha kul chefen, mycket lustigt.

Hoppade med Bobby igar och det var sjukt roligt. Gick mycket battre an sist och det blir inte samre av att chefen berommer mig nar vi ar klara och sager att jag ar jatte bra pa att hoppa. Det ar kul att hora speciellt fran en sa duktig och kunnig ryttare som Paul Dillon.

Imorgon bar det av till Scarva for att hoppa lite mera, pa ett battre underlag med battre hinder. Da ska vi visa dem jag och Bobby.

Tog ut de fyra galningarna och de har nu fatt nya namn, Barbie (chefens forslag, fraga inte), big bitch, mad eye Moddie och the last fucker. I think it's so funny when he says that. Speciellt nar det ar med en suck.

Vadret har pa Irland ar fruktansvart omvaxlande, jag och Line gick omkring pa stan i sondags i stralande sol och bara en troja medan man idag garna hade haft bade tackbyxor och mossa. 
Sen en dag sa snoade det, eller det snoade och sen blev det sol och sen lite regn, sno, sol, regn osv. Helt sjukt man blev galen pa det!

Men nu ar snart maten klar sa jag maste ga!
 Over and out. 

Sadarja

Nu var arbetsdagen slut. Det ar fredag men for mig kunde det lika garna ha varit onsdag. Det ar ju ingen skillnad eftersom jag ska upp och jobba imorgon ocksa. Men det ar ju ett roligt jobb sa man ska val inte klaga for mycket men det ar klart att lite ordentlig vila hade ju inte skadat.

Jag har nu borr har i tre veckor och det har varit tre helt sjukt roliga veckor. Sa nu ar det snart bara fem manader till jag kommer hem igen. Men det kanns sa tryggt att vara har. Man far mat och husrum och behover inte oroa sig for ngt annat an om man ska bli ihjalsparkad av ngn galen hast.

Man borjar verkligen komma in i rutinerna nu och man borjar verkligen lara kanna hastarna. Det ar skont sa man slipper vara radd for dem.
Jag har aven vant mig vid storleken pa dem och jag tycker inte alls de ar sa stora nu mera.
Men det ar klart att Dougal blir stor nar han kor upp huvudet nar man ska transa. Det racker inte att man star pa ta da.

Nej nu har jag inte tid med det har. Chefen har kommit tillbaks och vi ska ut med bilen!
Lovar att skriva mer pa sondag.

Pappa, du hade blivit galen om du hort vad jag horde idag. Chefen har bestallt nya vaggar till det nya stallet i Scarva och nar han aker dit for att kolla om han fatt ratt grejer sa visar det sig att det har han inte. Han hade bestallt plast men fatt tra. Han ringer da till leverantoren och berattar detta och de enda de sager ar: ja vi vet men vi tankte att du kanske skulle andra dig om vi skickade fel.
Hur korkade far man bli. Chefen var inte nojd!

Over and out.



Feeling fine

Aven om hela min kropp ar helt dod och jag knappt kan sta pa benen sa mar jag prima!
Jag har verkligen sjukt ont i kroppen efter mordar passet igar.
Kandes som om jag sprungit tio mil minst. Men det var inte sa konstigt efter att jag sagt att jag ville mata hastarna sa tog Paul med mig for att jag skulle fa se hur roligt det egentligen var.
 Jag fick lov att ga hundra meter i lera som gick mig upp knana och sog tag i min stovel varje steg jag tog och aven bara tio kilo havre i varje hand. Efter det sa kandes det som om min lungor skulle kollapsa. Armarna var som spaghetti och jag bestamde mig for att halla min stora mun stangd hadanefter.

Dagen idag har varit blot och kall men lika rolig som vanligt.
Aven om jag holl pa att sla ihjal Bobby efter ridturen. En traktor kan inte vara sa farlig! Men chefen var grymt nojd med mig och det hoppas jag eftersom jag var helt dod efter den ridturen.

Dougal slangde han ocksa upp mig pa och jag var sjukt nervos eftersom chefen sag sjukt nervos ut.
Kandes inte sa kul att hoppa upp pa honom nar det lat som pa chefen att han kunde gora vad som helst!
Men vi knot upp hans ben och det var ganska kul att studsa omkring pa honom. Kandes typ som om han galopperade i ultra rapid!

Sen var det de fyra puckonas tur att gora ngt. Vi slangde pa sadel pa dem en efter en och FORSOKTE longera dem. En del gick bra andra mindre bra.
Den siste lat vi springa lite lost forst eftersom han blev knapp forra gangen vi hade sadel pa han och da undrade chefen vilken av hastarna jag ville ta och vilka Line ville ta och rida pa. Nar vi inte svarade sa sa chefen att "this one is for you Martina". Med ett hanleende eftersom hasten just da la ivag i en serie bocksprang och gar omkull!
Kul chefen kul..

Aja livet pa garden flyter pa och det ar kommentarer som "you are great, you are just great Martina" som far en att kliva upp klockan 7.30 sex dagar i veckan!

Bilder kommer men jag mitt klantarsel glommer USBn hela tiden. Sorry guys.

Over and out.

Still alive!

Har nu bott pa den grona on i over tva veckor.
Jag trivs fortfarande som fisken i vattnet och de senaste tva dagarna har varit de basta hittills.

Fredagen var helt underbar for den var fylld med skratt fran morgon till kvall.
Jag och chefen skojade omkring som vanligt den enda skillnaden var att han var i stallet hela dagen och inte bara gick upp i rok som han har en tendens att gora.

Hovslagaren kom pa besok och han ar alltid lika rolig. Vi stod och skojade hur mycket som helst.
Han sa att jag var unlucky to have a boyfriend eftersom vi skulle ga ut dagen efter. Men da forklarade jag for honom att det tyckte jag inte alls att jag var. Jag hade varit olycklig om jag inte haft honom. Han menade att irlandska killar har mycket sjalvfortroende och det blir storre nar de dricker. Och han var grymt imponerad och glad att det fanns tjejer som var trogna. Som om det skulle vara en bedrift?
Men roligt var det iaf att prata med honom. Mycket skratt blev det.

Sen var ju lyckan fullandad nar jag fick rida Bobby! Lika roligt som vanligt aven om vi "bara" travade denna dagen.

Dagen fortsatte i samma stil och jag blev annu gladare nar jag fick ett sms fran Niklas. Bara han vet vad det stod i det!

Overlycklig gick jag och la mig och kunde knappt barga mig till lordagen skulle komma.

Lordagen kom och den blev lika lyckad som fredagen.
Stalldagen bestod av ridning pa Bobby eller rattare sagt hoppning med Bobby!
Grymt kul var det och jag var inte helt vardelos! Tro det eller ej.

Fortsatte att skoja med chefen och han ar bara for rolig. Det ar underbart att borja en sjatte arbetsdag med att ngn halsar pa en med "Hello princess"!

Longeringen av Dougal stod nast pa tur och jag trodde inte den enorma hasten kunde bralla sa. Men har man statt inne i en vecka pga en ond fot sa kan man visst.

Sen kom kvallen!
Ut i Newry for att testa pa utelivet pa Irland. Det holl vad det lovat och kvallen blev mycket lyckad aven om jag inte tog mig in pa Bellinis.
Men The Bank var inte fy skam och vi traffade en del roligt folk. Det ar skont med killar som inte fragar OM man vill ha ngt att dricka utan bara sager "vad vill du ha"?

Klockan tva stangde de och vi kastades ut i regnet.
Dar skulle vi forsoka hitta Taxi stallet eftersom det var omojligt att ringa efter en taxi. Efter att ha gatt vilse en hel del och hamnat pa The Bank igen sa lyckades vi hitta en nagorlunda nykter manniska (inte det lattaste har) och kunde fraga efter vagen.

Nar vi sitter i taxin sa ringer Willy och sager "guess where I am" och da dor mobilen.
Vi borjar skoja om att han sitter i mobilen och nar vi kommer in sa gor han mycket riktigt det. Jag blir liv radd och skriker till. Haha det var riktigt roligt!
Klockan fyra ar det sangdags och det ar inte konstigt att jag vaknar upp klockan tolv idag!

Sa nu sitter man har och pratar med Niklas  och det ar ju aldrig fel.

Over and out.

YES!

Jag har kort bil pa Irland!
Det var lite laskigt men gick faktiskt riktigt bra! Aven om jag hela tiden lag alldeles for nara vanster kanten.
Just a wee bit to the right now.

Wee ar ett ganska kul ord. De anvander det for att beskriva nar ngt ar litet.
The wee horse, take a wee look and stuff like that.

Allt som allt har det varit en ganska bra dag aven om jag var trott som en gnu nar jag vaknade. Men jag lovar jag har vaknat varje timma hela natten..

Annars har det inte hant ngt spec idag. Inte som de dagar nar vi tar hand om de fyra nya. The crazy ones sa att saga. En av dem has a bad temper, a really bad temper. Jag har aldrig hort en hast lata som ett lejon ngn gang men hon gjorde verkligen det hon var sa furious.
Men nu har vi lyckats fa pa sadel pa tva av dem. (De tva snallaste.)

Regnat har det gjort idag aven om det inte varit allt for mycket. Jag har ont i magen efter att ha hangt pa Maisy men det ar smallar man far ta.

Stalldagen avslutades med att jag och Bobby lekte med vattnet. Jag vet inte vem som hade roligast eller vem som blev mest blot.

Over and out.


Vilket vader

Forsta dagen vi fatt kanna pa riktigt Irlanskt vader.
Det har piss regnat hela dagen sa nar jag kom in sa var jag dyngsur fran topp till ta.
Vi har sluppit regnet alla dagar hittills men idag sa var det omojligt att undvika.
Otur.

Ar helt slut i kroppen nu.
Ska upp och ata bakad potatis och skringra tankarna.

Ville bara saga att det har regnat idag!
Det regnar varje dag men det ar bara pa kvallarna och natterna och vissa mornar sa vi har sluppit det!

Over and out.

Problem

Det kan man lugnt saga att vi hade igar. Vi fick hem fyra nya hastar i forrgar och skulle ut och trana dem igar. Problemet var bara att de inte var hanterade pa ngt satt! Chefen sa at mig att jag skulle satta pa tva av dem trans men det var lattare sagt en gjort. En halvtimme och fyra personer senare sa stod han fortfarande utan trans.
Da bestamde vi oss for att forsoka fa dem att lyssna pa oss. Vi satte pa dem ett rep (det enda vi fick pa dem och det enda de inte skulle kunna slita sonder) och ledde ner den forsta till ridhuset. Det kravde ocksa fyra personer for att lyckas med. Sen knot vi fast den sa den fick forsoka dra sig loss till den stupade mer eller mindre.

Nar den forsta var gjord sa var det dags for nasta. Denna gick inte lika smidigt och nar vi ar nastan vid ridhuset da drar den och stackars Paul har inte en chans att halla i den. Efter en stund kommer den tillbaka men inte foren den ar inne pa garden sa far vi fast den. Vi kanner inte for att gora om hela proceduren sa vi knyter fast den vid en stolpe vid stallet. Dar gar den omkull ett X antal ganger innan den ger sig och vi kan ta in den i stallet.
Da var det bara tva hastar kvar.

Nu har vi iaf dopt de stackars hastarna och de heter nu A bit crazy, Less crazy, Fucking crazy and Clean mad!
Passande va?

Jag maste saga att jag gillar de "gamla" hastarna mer och mer.
Annars flot dagen pa och vi hangde over en hast som aldrig blivit hangd over och det gick bara fin fint.

Valfortjant vila idag.
Eller vila och vila mina fotter gor lika ont som de gor efter en dag i stallet nu efter en dag av shopping.
Ja eller shopping och shopping. Alla som kanner mig vet att jag brukar komma hem tomhant och sa var fallet aven denna dag. Men kul hade vi och det var roligt att vara inne i Newry.

Men alla ni som ar radd for att jag ska hitta ngn Irlandare och bli kvar har behover inte oroa sig, mellan klockan 1 och klockan 6 sa sag jag inte en enda snygg kille!

Nasta manad borjar tavlingarna satta fart sa da kommer dagarna se lite annorlunda ut. Och vi far snart hem en del av Pauls egna hastar som ska tranas infor tavling. Ska bli jatte roligt att fa rida fardiga utbildade hastar.
Men nu ska vi upp i mobilen och kanske sova sa man orkar med en veckas slit. Men ganska skont att sta med 100 pund i naven idag!

Over and out.

Puh

Nu har snart en hel vecka gatt. Tiden flyter verkligen pa. Speciellt nu nar man kommit in i alla rutiner.
Kroppen ar helt slut kord. Spec benen efter den langa promenaden igar i halkan.
Jag tog mig inte upp efter jag satt mig ner pa kvallen i soffan.

Sover daligt gor jag ocksa och det blir inte battre av att jag vaknar klockan tva pa natten av att jag haller pa att ringa till Niklas! Hoppas inga signaler hann komma fram sa jag vackte honom.

Hastarna borjar bli van vid en nu och jag med dem. Men shit vilket blamarke jag har efter att ha hangt pa ett X antal hastar. Sadeln ar inte skon da.

Bobby har en en gang lyckats charma mig. Vi loshoppade han idag och han bara sprang runt runt och hoppade hindren varv pa varv. De andra hastarna maste man typ jaga pa for att de ska orka springa.

Regnet hur mycket som helst i natt sa vi trodde nastan vi skulle fa simma till stallet men det var ganska lugnt och det slutade innan frukost! Skont.
Pa tal om frukost, nar man jobbat tva timmar pa morgonen sa sitter den dar frukosten som ett smack i magen.

Annars ar maten for ovrigt god aven om det ar varre med drickan. Mjolken ar piss acklig och vattnet ska vi inte prata om.
Pa tal om vatten det gar verkligen inte att fixa till varm vattnet i mobilen sa jag duschar i iskallt vatten de dagar jag ids duscha. Men tekokarn ar en bra van.

Men nu ska jag upp och ata middag eller "have some tea".

Ville bara saga att jag lever.

Over and out.

P.S Det ar ganska jobbigt att skriva pa svenska eftersom jag hela tiden pratar pa engelska och tanker pa engelska och drommer pa engelska, men jag vill ju att aven min syster ska forsta utan att behova ha tolk bredvid sig. :P

Bobby

Jag skulle vilja beratta for er om min alskling har pa garden, Bobby.

Bobby ar inte hasten med basta gangarterna eller den snyggaste exterioren eller den haftigaste teckningen.
Nej Bobby ar den minsta hasten med det stora hjartat och den storsta personligeheten.
Bobby ar hasten som bockar tio varv runt ridhuset bara for att det ar roligt.
Bobby ar den enda hasten som inte hoppar ur skinnet varje gang man leder ner honom till ridhuset.
Bobby ar hasten som star och vilar pa ett bakben nar man spolar av honom.
Bobby ar hasten som gillar att ha roligt och hitta pa pahitt.
Bobby ar den enda hasten som leker med hunden Ben.
Bobby ar hasten med stort H.

Jag menar vilken av de andra hastarna skulle fa for sig att kasta grepen ratt over hela stallet bara for att det ar roligt?


Lattare

Ja allt kanns mycket lattare nu har borta.
Jag har borjat forsta mer vad de sager aven om det fortfarande ar grekiska nar de pratar med varandra.
Skont att fa toan fixad idag ocksa, den pajjade ju sonder forsta morgonen men idag ska den funka.
Vi kommer aven kanske ha fatt varm vatten om nu Line fatt reda pa hur den fungerar.
Jag har aven lart mig hur en gas spis och gas ugn fungerar och det ar bra eftersom det ar det enda de har har.

Men den dar laskiga osten har jag annu inte vagat prova.

Var pa bio igar med nagra trevliga killar Sam och Willy. (Tanka sig annu ett y haha)
Vi sag St Trinians eller vad den nu hette och jag gillade den, en film om en knappa brudar pa en knapp skola.
Newry ar en riktig trevlig stad och killarna sa att det ar en bra stad om man gillar att ga ut pa helgerna. Barerna ar oppna pa sondagar ocksa.

Min mage kommer snart gora uppror om jag inte gar pa toa men det gar bara inte. Typiskt.
Men det kan bero pa att alla toa sitser jag suttit pa varit svin kalla sa man vill knappt satta sig pa dem.

Longerade en hast idag (den allra finaste av dem) och allt gick super bra till Louise (Pauls tjej) smallde till henne med spot sa att hon bockade ivag och jag lovar jag lyfte fran marken! Men det gick bra jag landade pa fotterna och lyckades bromsa henne. Men brannskador i handerna fick jag som om inte blaserna var nog.

Nej men nu ska jag ga upp i mobilen igen och ata lite middag! Eller rattare sagt "have some tea".

Hors snart. Det kommer bilder bara jag far kopt en adapter sa jag kan ladda min dator.

Over and out.

Irland

Nu har jag landat installerat mig och redan lyckats bli biten av tre hastar.
Livet som hast skotare pa Irland ar hart.

Nu vet jag iaf vad ett sk mobilehome ar for ngt och jag forstar varfor de har dopt det till det lite snitsigare namnet, jag hade pa ren svenska kallat det for husvagn. Men efter att man installerat sig och sovit dar tva natter sa ar det riktigt mysigt.
Synd bara att toaletten borjade rent ut sagt spruta ut vatten forsta morgonen.
Men den ska ju bli fixad i morgon sa.

Irland ser precis ut som jag forestallt mig, det ar gront precis overallt och gubbarna bar roliga mossor.
Paul ar iaf super trevlig och vi har mycket roligt med honom.
Det ar ganska kul for de forsta alla jag traffat fragade var saklart var i Sverige vi kom fran men den andra fragan vad hela tiden finns det sno? Haha det var det viktigaste att fa veta sa det var lite roligt att kunna saga att det finns nastan en meter sno hemma. Sen undrar de alltid om vi fryser men hur skulle vi kunna gora det nar vi kommer fran Sverige. Jag fick en chosck i gar morse nar jag klev ut och det kandes varmt.

For omkring med Paul i bilen for att titta pa hans avels ston och da fick man verkligen se Irland och det ar verkligen hur fint som helst. De litar aven fullstandigt pa oss for det forsta Paul undrade var ifall jag ville kora! Men eftersom jag fortfarande duckar nar vi moter bilar eftersom jag tycker de kor pa var vagbana sa sa jag att det fick vanta lite.

Sa nu sitter jag har med varldens sotaste hund, Penny, i knat och har min forsta lediga dag. Familjen har tva hundar men jag gillar bara Penny for Ben msate man ignorera annars biter han en. Inte sa kul.

Hastarna ar iaf skit snygga och alla har roliga namn som Lenny, Bobby, Daisy och Paddy. Jag tycker det ar lite lustigt.
Men nu ska jag fortsatta vila for imorgon blir det hardkorning. Manga hastar att rida in och mocka at.

Hoppas ni har det bra hemma och jag skriver snart igen! (Jag skulle lagga in bilder men eftersom jag slarvat bort min sladd sa gar det inte.)

Over and out.

RSS 2.0