Dessa hastar

Oj vad jag helt plotsligt blev otaggad pa att uppdatera mitt liv pa Irland.
Satt i lorryn idag och forsokte snitsa ihop vad jag skulle skriva, tankarna bara flodade dar jag satt och halvsov men nu ar allt bara som ett blurr och det enda jag vill ar att ga in i mobilen, ta pa mysbyxorna och se pa the weakest link.
Men kanns som om det var lange sedan jag satt har och berattade vad jag ar med om. Vill ju inte gora er besvikna so here goes.

Jag kan nu inte komma ihag nar jag satt har senast eftersom dagarna ar som ett enda blurr. Tiden bara flyger ivag. Forra veckan gick i ljusets hastighet och denna veckan har gatt annu fortare, om mojligt.

Har klarat mig ratt pa pa skadfronten denna veckan forutom lite blamarken orsakade av bett fran de rara sma hastarna. Ondast gjorde det nar Mike bet mig men de kakarna ar inte att leka med. Mike ar den helt enorma hasten, eller besten, som jag berattade om. Annars gar inridning av deverse hastar bra och det ar med sorg i hjartat jag berattar att agaren till galningarna kommer nasta vecka och tittar pa dem. Sa pa tisdag kan vara sista gangen jag ser dem. Super trakigt ar det eftersom de har varit har ett ganska bra tag nu och jag vet om att det ar min (och Pauls, Lines och Amandas) fortjanst att de nu ar de raraste hastarna i stallet. Det ar sa skont varje gang man far jobba med dem eftersom man vet exakt var man har dem och de har faktiskt, mot all formodan, blivit riktigt valuppfostrade sma saker.
Stod och fixade till manen pa Bitchen efter jag transat henne har om dagen och da slog det mig att for bara en manad sedan eller sa sa stod jag och lockade och pockade for att overhuvud taget komma i narheten av hennes oron! Jatte roligt ar det och stolt kanner man sig.

Var ivag till Scarva har om dagen med Tricia och Paddy for att agaren skulle filma dem och vi trodde att nu ar det Bye bye babies, men icket. De star fortfarande dar i stallet och nu ar det pa tal om att Paul ska tavla dem innan de aker hem. Det ar inte sant!!
Vi hade aven med oss Skinny till Scarva och hon gick faktiskt riktigt bra och skotte sig exemplariskt. Kanske kan bli hast av detta benrangel ocksa.

Idag var det tavling i Cavan och Lenny driver mig till vansinne! Chefen blev lite less pa hans gnaggande hela tiden (jag med for den delen, uppfor dig hast) och dramde till honom pa mulen. Suck.. Vem fick lida for det? Jo jag saklart, Lenny klarar inte av nar man viftar mot hans huvud sa resten av TIMMEN, nar jag bara gick med honom eller stod still utanfor lorryn, sa kunde jag inte klia mig i haret eller gnugga mig i ogonen eller nagot for varje rorelse over axelhojd fick hasten att fullstandigt kasta sig bakat i panik. Mattet var ragat nar han fick panik tva gangaer av att jag la pa honom sadeln! Dar tog mitt talamod slut. Arg som ett bi ledde jag ner honom till arenan.
Men Ernie gick iaf bra, Lenny gick mindre bra men det beror pa att han har tva kulor mellan benen och inte kunde koncentrera sig alls over huvudtaget. Hastskralle..

Traffade iaf Sadie Baby och det var jatte kul att se henne. Hon sag verkligen ut att ma toppen och hon hade tydligen skott sig kanon inne pa banan. Fin hasten!

Jag har insett efter att ha sett mestadelen av Sodra Nordirland och Norra Irland har det finns manga fina hus har. Manga fina hus och manga fina uppfarter och grindar till husen. Jag tror de lagger ner mer tid pa uppfartaerna an pa husen ibland.

Ingen utgang blir det i helgen eftersom jag lyckats smitta ner Amanda, och resten av garden, med min forkylning. Sa vi gar omkring bland hastarna alla tre och snorar och snorvlar. Sorry allihopa.

Ja just det! Jag har ju fatt en babis! En liten lammunge! Tack och lov slapp jag dra ut den aven om chefen satt pa Ernie och skrek "run and help her, pull it out. Seriously, SERIOUSLY!" Men precis nar jag kommer fram sa kommer lammungen ut av sig sjalv, sa jag kollar bara sa den kan andas och gar sedan darifran och lamnar mor och dotter ensamma. Men lammungen heter nu Martina och jag maste saga att av alla typ 30 lammungar vi fatt hittills sa ar det den sotaste av dem alla!

Ne horni nu vankas det mat och Simpson. Ar for ovrigt sjukt trott efter att ha klivit upp klockan halv sex for att hinna mocka atta boxar innan vi skulle ivag. Ska bli skont att sova till halv atta imorgon. Sedan pa sondag ska jag sova som en gris eftersom jag nu kommit pa ett satt att antligen fa sova. Jag vander pa mig i sangen och ligger at fel hall! Det lilla tricket kor jag med hemma, jag t.o.m vander mig i somnen ibland och det funkar alltid! Eller hur mamma? Visst ar det kul att hitta ett par fotter pa kudden nar du ska komma in och pussa mig hej da?

Over and out


I'm in love!

Karleken heter Furious!
Denna underbara lilla hast!
Jag vill inte att hon ska fara hem. Den lilla galningen som visade sig vara den enda som inte far panik av allt runt omkring sig. Den enda som man kan rida pa FRAMAT utan ett spo.
Hon bara springer runt runt med mig vilt skrattandes pa hennes rygg.
Aldrig att hon skulle gora ngt dumt for hon tycker nog det ar lika roligt som jag!

Underbara Furious. Ngn som har en 3000 ? over?

Over and out

Detta land

Party party igar igen. Aven denna gangen slutade det pa Irland. Klockan var val narmare atta igen innan det blev ngn somn.
Men grymt roligt hade jag och vi traffade nagra nya skona manniskor pa the Bank. Forsta killen som kanner till Family guy! Sjukt.

16 jokes later!
Green, he is green!
Vad skulle vi till hotellet att gora? Kopa ol som ingen sedan drack.

Man ar ratt sliten idag da men anda inte sa farligt. Ser framemot jobb imorgon for hur skont det an ar att bara ligga och sloa i soffan sa ar det ju sa trakigt.

Hoppas pa ridning pa Furious imorgon for hon ar ju sa underbar lillhasten! Vill INTE rida pa Bayboy men det ar nog ingen risk eftersom han rider jag ju anda bara pa en gang varannan vecka.

Vi fick hem en ny hast i veckan och det var det tunnaste jag sett i hela mitt liv. Den ar seriost bara skinn och ben. Agarna hade sagt till chefen att om han vill vinna Dublin horse show sa kommer han gora det pa denna hast. Varldens smalaste, rangligaste bitch. Jo jag tackar jag. De manniskorna snackade mycket skit. Men visst hoppa kunde hon men det kommer kravas mycket jobb med henne. Vet inte om chefen har varken tid eller lust till det.

Hoppas pa att min forsakring ska komma nasta vecka sa man kan fa borja kora bilen sjalv. Kommer bli grymt skont att bara ga in och hamta nycklarna och aka och handla nar man vill och aka in till Newry nar man vill utan att behova ringa en taxi var och varannan dag.

Nu ringde min syster! Sjukt!

Over and out.


Vilken dag

Det var sahar jag hoppades att livet pa Irland skulle vara.
Dagen borjade underbart eftersom jag faktiskt lyckats sova riktigt bra i natt! Bara vaknat tva ganger men det var bara att somna om igen. Forsta gangen pa snart tre manader! Lycka!

Sedan har dagen fyllts av ridning, ridning, ridning.
Jag har ridit pa den underbara Furious (som for tillfallet ar min favvo), Svarten, som jag inte riktigt vet vad han holl pa med men det gick bra, den lilla nya for forsta gangen vilket var super roligt! samt Bayboy..
Jag som just borjat sluta vara radd for honom.. Dumma far. Far som i ulliga som varelser, inte min pappa.
Bayboy ar absolut livradd for dem men chefen bara sager att mig att sitta upp och halla i yttertygeln. Visst kan jag gora det men kan du ge Fn i att sla pa honom!? Nej det kan han inte vilket till slut resulterar i att Bayboy reser sig pa bakbenen. Tankarna far till hur ont det kommer att gora nar han slar over och mosar mig. Hor aven chefen skrika "dra inte i tyglarna" men vada? De ar de enda jag for tillfallet har att halla balansen i! Slapper jag dem sa faller jag handlost baklanges rakt ner i marken.
Ridturen slutar lyckligt och chefen klappar om mig och ber om ursakt for att han skrek sa pa mig. Jag tror han ar lika radd som jag.

Det blir utgang ikvall. Taggad som bara den eftersom jag mar som en kung idag!

Annars hander inte sa mycket mer. Veckorna flyger fram och jag forstar inte var denna veckan tog vagen? Den bara forsvann bokstavligt talat.

Over and out.

Ps vi hann i tid for att aka med till tavlingarna och sag den gangen chefen ngnsin har blivit sur? Han vet inte hur man ar nar man ar sur. Han bara skrattade at oss. typiskt han.

Uppdatering

Har borjat bli dalig pa att skriva i min blogg men det ar sa drygt att satta sig har nere pa kvallarna. Da vill man bara in och ata sin pasta med tonfisk!

Blir en snabbvisit idag for vi ska pa bio ikvall! Kul att gora ngt annat an att bara sitta i mobilen och titta pa TV och Family Guy. Aven om Family Guy is the shit!

Blev en galen helg eftersom det var St Patricks i mandags och vi bestamde oss for att fira det pa sondagen. Sa utgang pa lordagen som sagt och sen aven pa sondagen. Vi for ut med nagra killar vi traffade pa lordagen och eftersom de ar lite aldre an oss sa kom vi in pa Bellinis! Antligen, jag har velat ga in dar sedan jag kom hit eftersom alla sager att det ar sa roligt. Men vilken besvikelse. Alldeles for gamla manniskor och alldeles for mycket manniskor! Man kunde knappt rora sig. Ar det kul eller?
Aven denna gang hamnade vi pa Irland, i Dundalk kom vi forst dar vi gick in pa annu en nattklubb.
Sedan hem till ngn som lovat oss att vi kommer vara hemma sex pa morgonen eftersom vi ska aka och tavla klockan atta.
Blir inte mycket somn denna natt heller av manga anledningar, jag tror jag sov max 20 min. Pigg och glad St Patricks det blev.

Hemresan blir ett aventyr. Klockan sex ungefar borjar jag och Amanda ga hem! Blir snart upplockade av frun i huset som kort i kapp oss. Men hon kan inte skjutsa oss hela vagen hem sa hon slapper av oss i ngn rondell dar vi borjar lifta. Blir upplockade av en kille som skulle till Newry! Puh!
Kommer till Newry, far tag pa en taxi och borjar tro att vi anda ska komma hem i nagorlunda tid. Men icket! Detta pucko fattade inte alls var vi skulle sa vi aker val en 5 milen at FEL HALL innan vi marker att vi inte alls ar pa vag dit vi ska.
Klockan 07.55 kommer jag och Amanda hem till garden..

Ja vilken helg det blev.
Tavlingplatsen var iaf super mysig och lag alldeles vid vattnet! Underbart. Man hade garna haft en hast som man kunde galoppera i vattenbrynet!

Aja annars flyter allt pa med hastarna och nu blir det desto mer ridning. Eller ja.. For vissa.
Oj vad fair and square han ar. Bullshit!!

Snart april! Sjukt sjukt sjukt.

Over and out.

Ingen luftfard!

De fyra galna ar ridna!
Jag fick ju da den stora aran att rida in Svarten och Furious. Amanda red in Moody och Bitchen.
For mig var Svarten forst ut och jag var lite orolig att han skulle flippa ur totalt. Sjalvklart satte vi snoret pa dem eftersom vi inte litar pa dem alls och efter att ha suttit pa en trebent Bayboy sa var Svarten en baggis. Allt gick verkligen super bra aven om han var sjukt trott och ibland bara blavagrade att rora sig framat trots chefens brutala piskrapp.
Efter mycket hoppande sa tar vi av snoret. Jag trodde vi bara skulle trava nagot varv med longerlinan och sedan ga in men icket. Ett varv i longerlinan och sen slapper chefen los mig! Sit up and have soft hands ar allt han sager innan han jagar pa Svarten i trav langs fyrkantssparet. Ingen av oss trodde val det skulle ga sa bra sa vi tog aldrig bort bommarna som Moody loshoppat over tidigare sa dem studsar jag och Svarten sa fint over. Haha inte manga hastar som bllir hoppade allra forsta gangen man sitter pa dem. Men allt gar verkligen super och jag kommer leva pa den ridturen lange!
Furious tur da och med henne gar det inte lika bra. Hon blir helt galen av att fa benet uppknutet sa hon stegrar och slar over och lagger sig och allt mojligt tokigt. Vi tar da av snoret och jag tror da att det inte ska bli ngn ridning. men oj sa jag bedrog mig. Upp pa hasten iallafall men tack och lov sa skrittar vi bara runt lite sa han ska fa kanna pa hur det kanns och se mig dar uppe pa henne. Men allt gar lugnt och fridfullt och jag ar lycklig nar jag hoppar av.

Sa for tillfallet har jag nu fem hastar att rida pa! Ska verkligen bli en rolig vecka nasta vecka. Ridning, ridning, ridning.

Var ute igar och det var kul att sa manga kande igen oss. Jag vet inte hur manga som kom fram och kramade om en och skrek "kommer ni ihag oss". Sjalvklart kanner jag inte igen en enda av dem men ler sa glatt och sager "javisst". Haha typiskt.
Traffade en skon kille som bodde i Belgium och hans kompis fran Australien som jobbar med hastar dar. Han holl pa med hastpolo hur coolt ar inte det?
Kvallen avslutades pa Irland (Ja for jag bor faktiskt pa NordIrland). Jag tror klockan var narmare atta nar jag lyckades somna. Grymt skont att ligga i en riktig sang och jag trodde jag skulle sova som en stock men icket. Tio i nio var jag vaken igen och inte kan jag somna om inte.

Sa jag ska ga upp till mobilen nu och sloa! Ar sjukt trott och vi ska typ ut och parta idag igen eftersom Amanda fyller ar imorgon och det ar St Patricks day imorgon. Puh!

Over and out.

Trist

Borjar kanna att det ar lite tjatigt alltihopa. Dagarna gar ut pa att longera, mocka, longera, titta pa nar chefen rider. mocka och vanta.. Vantar man inte pa chefen sa vantar man pa att fa ta ut en hast eller sa vantar man pa maten. Ja dagarna gar ut pa att vanta..

Ja jag kanner bara att jag ar less pa longering, mockning och vantning. Nu far det handa ngt inna jag blir galen.

Fick iaf rida pa Bayboy idag och det ar ju alltid roligt. Fick rida sjalv for forsta gangen och det gick super bra! ham ar super fin och jag var inte ens radd nu nar jag sjalv har kontrollen och inte behover lita pa chefen. For litar pa chefen det gor jag INTE!
Vi travade iaf runt pa sparet och hoppade over solen! Haha

En annan sak som ar trist ar att chefen kanske salt Sadie! Underbara Sadie.

Vi har fatt en ny hast till stallet och han ar det haftigaste jag har sett i hela mitt liv. Han ar hog som ett hus och grov som tva. Haftig!

Kan inte koncentrera mig just nu men.

Over and out.

Lost in the middle of nowhere

Vaknade upp igar riktigt utvilad och det beror nog pa att jag for forsta gangen sedan jag kom hit sov fran det att jag la huvudet pa kudden till det att det var dags att kliva upp.
Kanske inte var sa konstigt med tanke pa att arbetsdagen i torsdags slutade klockan 23.30. da kan man borja snacka om overtid.

Igar bar det av till en helt ny inomhus arena som tydligen skulle vara enorm! Efter mycket om och men sa kommer vi till slut fram efter att ha fatt en ruggigt dalig vagbeskrivning.
Val framme sa blir vi enromt besvikna. Ridhuset var jatte fint och stort men det var mitt under byggnation! Sa forsok rida tre unghastar inne i ett ridhus dar det spikas och svetsas och lever om. Chefen var inte glad over det hela och alltihop kandes som en flopp.

Vi vill nu aka darifran sa fort som mojligt sa vi packar in allt, betalar under sura miner och rullar ivag.
Kommer ut till vagen och chefen fragar vilket hall vi kom fran. Vanster sager jag och har fel som vanligt. Men vanster tar vi eftersom vi vill hitta en smartare vag hem.
Vi forstatter att kora utan att riktigt veta var vi ar pa vag. Vi kor en ganska bra stund och kor forbi en tjur, en konstig gran, en massa gulliga hus.. men vanta nu, den dar tjuren har vi sett forut.
Vi inser da att vi kor i cirklar! Ska vi vanda? Ne, det ar for mesar, vi provar bara en annan vag. Sagt och gjort och faktiskt sa kommer vi till ett stalle dar vi kanner igen oss. Kommer hem en timme senare an planerat sa da speedar jag och Amanda med mockningen sa vi kan komma in ngn gang.

Har borjat rida en del pa Bayboy och det gar jatte bra! Han ar verkligen super fin att rida och jag ar inte riktigt lika nervos nu eftersom jag far ha lite kontroll.
kan fortfarande skratta at uttrycket "Now you click a little". Haha.

Har hangt pa alla fyra galningarna nu ocksa och vem hade kunnat tro efter att vi jagade den svarta saken langs vagen att han skulle bli en av de lattare att rida in! (An sa lange iaf)

Ikvall blir det utgang igen och vi ar taggade! Hoppas det blir roligt men man far ju inte ha for hoga forhoppningar.
Men det blir vad man gor det till!

Over and out.

Inget

Just nu kanns det som om ingenting hander.
Nu har jag ju varit med om typ allt som kan tankas komma sa dagarna bara gar och gar..
Har fortfarande jatte roligt varje dag men jag vill att det ska handa saker.
Har inte ridit sedan Bayboy och jag ar grymt ridsugen nu.
Kom igen chefen!

Jag och Amanda var ute i helgen och oj vilket party det blev. For pa the Bank och det var mycket roligt folk dar.
Traffade en hel del skona manniskor och hade en riktigt rolig kvall.
Langtar till lordag!

Men som sagt det hander inget spec sa jag orkar inte skriva mer nu.
Ska ga upp till mobilen och ta mig en kaka och gora lite mat. ar sjukt hungrig!

Over and out

Show

Var pa tavling idag med Hula Hoop, Breakaway och Premier sport. Det gick bra och chefen fick med sig tre rosetter hem. Duktiga hastar. Ernie ar ju som han vart men det ska nog bli hast av honom ocksa.

Berattade ju om att chefen ska lata mig rida Gandalf och nu forstar jag varfor, Gandalf ar ett MONSTER.
Ser jag ut som ngn som vill ta sjalvmord eller? Forst Bobby sen Bayboy och nu Gandalf. Vad ar det har?
Klippte Gandalf igar och vi fick lov att dopa honom saklart och chefen sa att han aldrig har gett en hast sa mycket dop ngn gang. Inte ens George som ar typ tre ganger sa stor som Gandalf. Han fick forst en rejal dos eftersom han kan vara som han ar men det hjalpte typ ingenting sa fick lov att ge han mer. Chefen sa da att jag kunde ta hur lang tid som helst pa mig eftersom den dar dosen skulle halla i sig. Jag tyckte anda jag jobbade pa bra men Amanda fick anda bremsa honom nar jag skulle klippa huvudet. Sjukt. Lilla Gandalf da.

Klockan ar bara tre har och vi har anda slutat. Sjukt skont men det kanns grymt konstigt. Undrar vad som gjort att chefen blivit sa snall.
Kanske beror pa att han tycker om mig och Amanda sa mycket.

Utgang ikvall, ska bli grymt roligt, kanns som det var evigheter sedan man var ute och roade sig.
Hoppas vi traffar trevligt folk. Risken att stota pa snygga killar for Amanda att ragga pa ar ju minimal men de kan ju vara trevliga iaf. Hoppas jag.

Hovslagarn var har i veckan och som vanligt har den mannen mycket att prata om. Skrattade tills jag fick ont i kakarna och det var verkligen inte meningen att fa Sverige att framsta som varsta skit landet.
Hoppas han kommer nar Niklas ar har for han vill garna traffa honom nu, han vet typ allt om han. Snacka om att han ar nyfiken pa allt.

Hangde pa tre av de fyra galningarna och det gick riktigt bra. Iaf med Moody som alltid ar lugn och sansad och den svarte men det ar bara for att han ar sa tjockskallig. Han fattar typ ingenting nagon gang. Knapp hasten.

Ingen ridning pa Bayboy till min stora besvikelse men det ska nog ga bra det dar anda...

Eh, over and out.

RSS 2.0